Kim Are Stende - Krystaller
Kim Are Stende - Klarsynt Medium og Healer

Krystaller

Krystaller av forskjellig slag har blitt brukt i tusenvis av år, både som pynt og til bruk i magi og til healing. Hvis du ser på gamle utgravinger som de har gjort, helt tilbake til det gamle Egypt, så har de funnet mange smykker og andre ting som er laget av forskjellige krystaller. Mange av disse er utsilt på det Egyptiske Museet i Kairo.

Krystaller har en egen vibrasjon som kan påvirke kroppen vår. Det sies at jo klarer krystallen er, jo høyere er vibrasjonen av den. Derfor brukes ofte halvedelstener slik aom Ametyst, Bergkrystall og feltspatt. Edelstener som Smaragd, Rubiner og Diamanter har en høyere klarhet og blir ofte kalt for juveler. Disse juvelene har også sine egenskaper som kan styrke deg og ditt åndelige arbeid.

Det finnes utallige steiner som brukes til magi og healing. De forskjellige steinene inneholder forskjellige egenskaper som kan være med å styrke deg. I healing brukes de ofte til å balansere chakraer, auraen og gi lindring til forskjellig problematikk.

Selv om man bruker krystaller, så er det ingen kur, og verken healing eller andre ting kan erstatte kyndige medisinske opplegg. Men det de kan gjøre for deg er å fremme balanse og styrke deg.

Jeg pleier ofte å si at krystaller bringer med seg harmoni og en forbindelse til jordelementet. Dette hjelper deg også med behaolde bakkekontakten og gi deg et klarer overblikk over situasjoner. Når du beholder bakkekontakten så er det lettere for deg å se deg helhetlige bildet.

Før du skal bruke krystaller, så bør de renses og aktiveres. Dette fjerner uønskede energier i fra steinene, energier som de gjerne har plukket opp i fra mennesker og omgivelsene sine. Hvis du går i en butikk for å kjøpe deg en stein, så er det gjerne mange andre som har håndtert dem. Da kan steinen ha plukket opp energier i fra de som har tatt i de, før deg.

I Norge finnes det også mange steder du kan finne forskjellige krystaller. Rundt mjøsa kan du finne ametyster, disse er lettest å finne på stange. På Minnesund er det Smaragd gruve, hvor du kan finne Smaragder og andre steiner. I vestre slidre er det bergkrystallgruve og andre steder i Norge kan du finne rosenkvarts og Labradoritt. 

Krystaller kommer i fra jorden, og de har brukt lang tid på å vokse og formes ofte under hardt press.

Nedenfor vil du finne litt informasjon om bruken av forskjellige steiner, og hvordan du kan rense og aktivere dem.