Kim Are Stende - Klarsynt Medium og Healer
RSS

Siste innlegg

Klarsynt
Fysiske fenomen
Transfigurasjons seanse med Carol Ellis
Fysiske fenomen
Maki Stasjonen

Kategorier

Intervjuer og artikler
Meg og mine guider
Tanker om ditt og datt
drevet av

Min blogg

Jeg er ikke sint. Bare veldig, veldig skuffet!

Jeg blir skuffet og lei meg over folks intolleranse. Her en dagen ble jeg nektet å sitte å ved et bord på grunn av hva jeg tror på, gjør og mener er riktig. Jeg har blitt mobbet store deler av livet mitt og det hele gjentar seg nå med kampanjen til Human-Etisk Forbund. De oppfordrer til denne type oppførsel. De aksepterer at dette er ok og de mener at det er greit. Jeg spurte Even Gran om hva han mente om saken, han svarte meg at hvis han ikke hadde konkrete navn kunne han ikke ta det videre. Men da dukket det opp et spørsmål hos meg. Tror han at jeg spør de som nekter meg å sitte ved et bord hva de heter, eller de som har spyttet etter meg om å få det skriftlig signert med navn?

Jeg leste artiklen om Michael Sundell på hjemmesiden til HEF. Jeg ble veldig skuffet. Ikke over Michael men over HEF. Michael setter kristiske spørmål ved kampanjen og får et halvironisk, selvmotsigende og arrogant svar tilbake fra Even Gran. Michael blir ikke tatt seriøst på ett eneste punkt. Kampanjen ingen liker å bli lurt er faktisk en god ide, hvis kampanjen hadde vert basert på en saklig, vitenskapelig og kunnskapsrik måte så hadde den vert helt grei. Kanskje det da hadde endelig blitt gjort seriøs forskning på temaet i stedenfor og henge ut og mobbe den alterantive delen av befolkningen. Det finnes ingen forskningsresultater som sier at det IKKE er sånn, men det finnes heller ingen forsknigsresultater som sier at det ER sånn.

Jeg skrev et innlegg på gruppen deres på facebook der jeg sier at nå må vi bli enige i at vi er uenige og heller finne noe felles og glede oss over. Det jeg får til svar fra gruppens medlemmer er "Dette er både uønskelig og utenkelig." Dette kommer fra voksne mennesker som oppdrar sine barn til og si at det er ok å rakke ned på folk som ikke tenker som de, de sier ja til at folks hus blir tagget ned, at mennesker henges ut og mobbes i det offentlige rom. Jeg trodde at vi hadde en lov i norge som sier at dette ikke er ok, hvor ble den av?

Human-Etisk Forbund har startet en ny heksejakt på mennesker med et annderldes livssyn og tankegang. Vi lever i et sivilsert samfunn, et åpent samfunn som skal være inkluderende, aksepterende og flerkulturelt. Men er det plass til min kultur, tro og tankemåte? Hadde en lignende kampanje blitt rettet mot Kirken eller andre religiøse grupper så hadde den blitt slått ned med en gang av et høyere hold.

Jeg trodde HEF sto for inkludering, aksept, likestilling og åpenhet, men der ser jeg hvor feil jeg kan ta. Men jeg må understreke at de har jo rett. Ingen liker å bli lurt, ikke jeg av dem heller.

 


10 Kommentarer på Jeg er ikke sint. Bare veldig, veldig skuffet!:

Kommentarer RSS
Linda Helen on 4. mai 2011 00:30
Utrolig godt skrevet Kim. Og jeg er helt helt enig med deg. Alle skal aksepteres for dem som di er. Helt fra jeg var liten har jeg blitt lært opp til at alle mennesker er akkurat like mye værdt, uansett religion, tankemåte osv. Skulle så virkelig ønske at alle kunne skjønne det. Alle bør få lov til å leve som de er. Og ingen har rett til å kritisere noen for det. Jeg er helt sikker på at alle har noe i livet sitt som ikke alle liker, men det betyr ikke at man trenger å kritisere di for det. Blir rett og slett oppgitt jeg. Uansett Kim, støtter deg jeg.
Svar på kommentar
 
LindaHelen on 4. mai 2011 01:01
Så sant det ikke gjelder noe krimminelt altså. Men det som det er snakk om her er ikke kriminelt


Michael on 4. mai 2011 04:01
Har sett litt på siden til HEF. Det første jeg bet meg merke i var følgende, "ditt medlemskap hjelper oss med å oppnå livssynslikestilling i samfunnet." Må si meg sterkt uenig i dette utsagnet! Jeg støtter deg Kim!
Svar på kommentar


Linda Lund on 4. mai 2011 09:20
veldig bra skrevet, det er akkurat sånn det er .
Svar på kommentar


Svein Erling on 5. mai 2011 05:53
Du skriver bl.a "Det finnes ingen forskningsresultater som sier at det IKKE er sånn, men det finnes heller ingen forsknigsresultater som sier at det ER sånn."

Mener du at hvis noe ikke er avsannet vitenskaplig, så er det sant? Så hvis noen hevder at det går an å levitere med tankekraft, og ingen har forsket på om det er mulig, da ER det ikke bare mulig men også sant? Sant inntil det motsatte er bevist?

I såfall kan jeg hevde at det flyr ei tekanne i en bane rundt sola, og fordi ingen kan avsanne påstanden min vitenskaplig (de måtte i såfall tråle hele rommet i solsytemet med et nett eller lignende) så er ikke tekanna i verdensrommet bare en påstand, men det er en helt sant. Det flyr altså ei tekanne i en bane rundt sola, inntil det motsatte er bevist er dette nå et faktum. Og hvis noen hevder at dette er tullete, så respekterer de ikke mitt livssyn og rett til å hevde og tro på hva jeg vil.

Forskere har flere ganger spurt medier og healere om å få undersøke de vitenskaplig (og da snakker vi ikke om redigerte selskapleker på TV Norge), men hendvendelsene blir alltid negativt mottatt. Hvis det virkelig finnes noe mer en kvanter, kvarker og bosoner i verden, så er sann vitenskap i utgangspunktet åpent for alt. Hvis healere er villige til å bli undersøkt og "plukket fra hverandre" for om mulig avdekke en "ukjent" side av universets oppbygging, så kunne dette f.eks gitt flere mulige behandlingsformer innen medisin, healing kunne blitt sturerent og vitenskaplig. Men et annet mulig utfall kunne også blitt at det viste seg at healing kun er basert på illusjoner og livlig fantasi.

Den healeren eller klarsynspersonen som lar seg undersøke vitenskaplig risikerer altså å bli det beviset som en gang for alle avslører at healing og klarsyn er ren bløff. Eller bli den historiske helten som bringte menneskeheten et stort skritt videre i kunnskapen om universets egentlige oppbygging.
Svar på kommentar
 
Kim Are on 9. mai 2011 18:48
det er mange som ikke blir helbredet av alternativ behandling men det er flere som dør av feil diagnoser, sykehus tabber og feilmedisinering. Alternativ behandling som jeg har sagt så mange ganger tidligere er ment som velvære og avslappnings behandlinger. Det skal IKKE loves noen kur, det skal IKKE loves none forbedreing og den alternative terapeuten SKAL ALLTID oppfordre til legebesøk, skal ALDRI gi diagnoser, skal Aldri legge seg i verken diagnoser eller medisinering. Den jenta med den lave bmien skulle vel kanskje vert til lege FØRST deretter oppsøkt alternativt for å kanskje få økt ro og velvære. Ansvars personene rundt denne jenta gjorde en kjempe feil. Legevitenskapen er vitkig og vi trenger den. Men som jeg skriver i innlegget mitt over så finnes det ingen vitenskapelige resultater som sier at alterantivt ikke virker, å det finnes ingen resultater som sier at det virker. Min opplevelse var ganske annerledes. For meg måtte det en alternativ behandler til for å få meg oppigjen på bena. Jeg var kjempe syk og lege kunne ikke gjøre noe som helst. Men så fikk jeg healing og akupunktur og jeg var frisk i løpet av 3 dager. Dette er vel kanskje en historie du ikke har hørt før. jeg kjenner mange mennesker som ikke har blitt friske av alternativt, men jeg kjenner like mange mennesker som ikke blir friske av skolemedisinen. Hvordan kan du si at det ikke virker? Erfaringene våre former den vi er, våre meninger, tanker, handlinger, personlighet og identitet. Jeg som ble frisk av alternativ behandling vi selvølgelig si at det fungerer, hun som ikke ble det vil si at det ikke fungerer. Det blir nesten som å diskutere musikk smak. Jeg liker ikke hardrock men kanskje du gjør d. Skal jeg da stå å skrike til deg å si at jo du skal like min musikk. Nei! Mange alternative behandlere har for dårlig opplæreing i norsk lov om alternativ behandling. Der står det helt klart hva som skal sies og ikke sises. Jeg lurer også på hvordan du kan krangele med en opplevelse jeg eller flere andre mennesker har hatt. jeg forstår ikke hvordan du kan fortelle meg at det ikke er sånn, hvordan kan du krangele om en følelse jeg har hatt eller en indre opplevelse? Jeg ser de som ikke blir friske av alternativ behandling og jeg er ikke redd for å fortelle om det, men det finnes like mange mennesker som ikke blir friske av skolemedisin heller. jeg må få mene det jeg vil og du må få mene det du vil. Beklager alle skrive feil men jeg har et aldeles håpløst tastatur.


Marianne on 5. mai 2011 09:17
Er det ren bløff fra de menneskene (og småbarn og dyr) som blir helbredet av healing,også? Er det ren innbilning? Er vi så mye dummere enn de som påstår at dette er tull, at vi ikke skal tas seriøst?? Vi kjenner altså ikke oss selv, verken kropp eller sinn?? Det er virkelig skremmende! Da forstår jeg hvorfor noen må opphøye seg selv til å passe på oss...
Svar på kommentar
 
Svein Erling on 5. mai 2011 19:19
"Helbredet" for hva, Marianne? Kreft? Nyresvikt? Hjerneslag? Beinbrudd?

Eller "vondt i magen", sårbetennelser, forkjølelse eller andre tilstander de aller fleste blir friske fra helt av seg selv uansett? Det finnes dessuten en mengde historier om de som slett ikke ble bedre av alternativbehandling, mange ble til og med verre. Disse historiene blir ikke fortalt av healerne og deres tilhengere, disse historiene finnes imidlertid, jeg har lest flere av de.

Les f.eks artikkelen De som ikke ble mirakuløst helbredet. Der forteller artikkelforfatteren bl.a om sin egen historie som alternativbehandlingsoffer, hun var døden nær med en BMI på bare 16 i en alder på bare rett over tjue år etter flere år med feilbehandling fra alternativbehandlere. Egentlig led hun av cøliaki og det måtte en skolemedisiner til for å stille korrekt diagnose. Hun forteller andre skremmende historier også, les og lær.


Kirsten Anthonsen on 5. mai 2011 10:44
Hei Kim Are! Jeg synes du har skrevet veldig bra om emnet. Det er bra og viktig at HEF sine synspunkter blir synlige. Nettopp her går de jo i mot eget tankegods og etiske verdier! Dette viser bare at det fortsatt er viktig å stå på for egne etiske verdier! Beklageligvis har vi ikke kommet lengre, men vi er på vei og det er bra at den nye tids bevissthet kommer sterkere og sterkere fram!
Svar på kommentar


Ann Helen Åstrøm on 20. juni 2011 14:18
Jeg syns det er skammelig, rett og slett. De har ingen grunn til å dømme, uansett. Det er merkelig hvordan samfunnet syns det er fælt med rasisme osv, men mobbing generelt det foregår ikke bare i skolen lengre, men i voksenverdenen også. DET er skammelig det! Husk på det, Kim Are, at for hver person som noen gang har mobbet det, spyttet på deg og hånet deg, så er det dobbelt så mange som støtter deg og er med deg! Klem fra ei med lignende evner.
Svar på kommentar

Legg til kommentar

Navn:
E-postadresse: (Obligatorisk)
Hjemmeside:
Kommentar:
Gjør teksten større, fet, kursivert og mye mer med HTML-kode. Vi viser deg hvordan.
Post Comment