Kim Are Stende - Klarsynt Medium og Healer
RSS

Siste innlegg

Klarsynt
Fysiske fenomen
Transfigurasjons seanse med Carol Ellis
Fysiske fenomen
Maki Stasjonen

Kategorier

Intervjuer og artikler
Meg og mine guider
Tanker om ditt og datt
drevet av

Min blogg

Min reise

Min Reise
Min reise med den åndelige verden startet allerede den dagen jeg ble født. Å vokse opp med en mor som er medium, og samtidig selv utvikle mine klarsynte og mediumistiske evner i en veldig ung alder kunne være vanskelig, og livet har bydd på sine utfordringer. Men jeg kunne aldri vært mer takknemlig for alle de mulighetene jeg har fått, menneskene jeg har fått møte og evnene jeg har fått utvikle. Selv om jeg ble utsatt for grov mobbing og vold sluttet jeg aldri å utvikle meg.

Når jeg var liten og gikk i barnehagen, hadde jeg en stor forståelse for naturen og dens effekt på menneskekroppen. Jeg visste navnet og egenskaper på planter og urter før jeg kunne lese. Dette viste seg å bli et problem i den rammefikserte barnehagen. Det er mange episoder der hvor min mor var på møter med personalet, siden jeg var mer opptatt av å ”snakke” med plantene og den åndelige verden, enn jeg var med å bygge lego.
Lenge før jeg begynte i barnehagen, hadde jeg en kontakt og kommunikasjon med åndene.  Jeg kunne høre mine guiders råd og veiledning, og jeg viste ofte kunnskap om ting som jeg ikke hadde forutsetning for å vite.

Jeg begynte først å trene og forbedre evnene mine når jeg kom i midten av tenårene. Da økte min forståelse av den åndelige verden og naturen rundt meg. Måten de kommuniserte med meg på forandret seg og jeg ble mer åpen for kontakt og klarsynte inntrykk. Jeg ble ofte testet av mine skolekammerater hvor de stilte meg spørsmål som hvordan karakterkortet deres så ut, hvem de kom til å møte, hvordan søsken så ut og hvordan husene deres så ut. Jeg hadde mange opplevelser der jeg skremte elever ved å si ting jeg ikke kunne vite.

Under denne perioden, møtte jeg en lærerinne som jeg følte en helt spesiell forbindelse med. Vi kunne snakke sammen uten å bruke ord. En dag tok hun meg til side, så på meg og spurte ”Har du telepatiske og klarsynte evner?”. Jeg ble så paff at jeg ble stående å gape. ”Ja, jeg tror det” svarte jeg. ”Aldri slutt og bruk dem” sa hun til meg og samtalen var over. Dette ga meg videre motivasjon til å fortsette å utvikle og forbedre evnene mine.

Denne opplevelsen fikk jeg en gang til når jeg kom opp i videregående skole. Min daværende engelsklærerinne kom bort til meg etter timen, hun ser på meg og sier: ”Har du alternative interesser?” Ja svarte jeg. ”Du bør søke deg inn på Vestoppland folkehøgskole” er alt hun sier før hun går fra klasserommet. Dette pirret selvfølgelig nysgjerrigheten min, og jeg fant nærmeste folkehøgskolekatalog og begynte å lete. Når jeg fant skolen i katalogen viste det seg å være Norges eneste alternative folkehøgskole. Jeg søkte og ble tatt opp som elev.

Folkehøgskolen
Vestoppland folkehøgskole ble som en grunnstein for min videre utvikling som terapeut, healer og klarsynt medium. På vestoppland så følte jeg at jeg var kommet hjem. Jeg var kommet inn i et miljø som var kreativt, støttende og utfyllende. Det året økte min forståelse og helhetlige tankegang, og kunnskapen om helhetsterapi og selvutvikling kunne jeg aldri vært foruten. På vestoppland fikk jeg også mitt første reikikurs. Dette var som en ny verden åpnet seg for meg. Jeg bestemte meg der og da for å utdanne meg til reikilærer. Noe jeg året etter gjorde.

På folkehøgskolen ble jeg introdusert for mange forskjellige behandlingsmetoder. Dette var med på å sette i gang min interesse for kroppen og dens energi. Jeg forsto plutselig meningen med energioverføring fra ett menneske til ett annet. Jeg hadde hele livet praktisert healing, men jeg hadde aldri forstått hva som skjedde. Gleden og samhørigheten jeg følte på skolen var ulikt noe jeg hadde kjent før. Jeg følte jeg passet inn.
Etter mange år med grov mobbing og vold av medelever så var det et paradis å komme til Vestoppland folkehøyskole.

Livet Etter Folkehøyskolen
I 2005 flyttet jeg til Gjøvik sammen med min første samboer. Jeg var veldig syk og var plaget med kraftig angst og depresjoner etter mobbingen og volden. De klarsynte inntrykkene og veiledning fra åndeverden stanset i denne perioden og jeg hadde fokus på å utvikle meg innen reikihealing. Jeg prøvde å behandle meg selv så ofte jeg kunne med reiki. Jeg følte dette hjalp meg å holde meg oppe.

Angsten var så sterk og depresjonene så lange at jeg til slutt måtte søke hjelp hos psykologene. Livet mitt var igjen i biter og jeg klarte ikke holde ting sammen om jeg så ønsket. Etter mange konsultasjoner og samtaler med den ene psykologen etter den andre bestemte jeg meg for å avslutte behandlingene. De virket ikke. Det var ingen som kunne hjelpe. Jeg ble ikke sett og ikke hørt. Et ønske om å dø kom stadig krypende nærmere og sykdommen var på vei til å ta fullstendig overhånd. Jeg skjønte jeg måtte gjøre noe, og det måtte skje fort. Jeg kavet i en verden der alle lovet en kur og jeg møtte utallige terapeuter og healere som lovet å kurere meg mot en høy sum penger.

Dette var ikke noe jeg på det tidspunktet kunne ta meg rå til. Jeg gikk på rehabiliteringspenger og med min månedlige utbetaling  på under 8000 kr, var det andre ting som måtte prioriteres. Jeg var i ferd med å gi opp. Jeg visste ikke hvor jeg skulle lete. Jeg sendte ut en bønn, et rop om hjelp til mine guider. ”Hjelp meg, jeg klarer ikke dette lenger”. Ikke lenge etter ringer telefonen. En kjent stemme til en gammel folkehøyskolekamerat var i den andre enden. ”Halla! Du? Mor og ei venninne skal åpne en alternativ butikk i Lillehammer. De trenger en tarotleser. Kunne du tenkt deg å gjøre det en dag?.” Jeg trodde ikke det jeg hørte. Var det tilfeldig eller hadde jeg fått hjelp fra mine guider? I løpet av en brøkdel av et sekund hadde jeg tenkt 1000 tanker. ”Jeg skal tenke på det.” svarte jeg.

Ett par dager senere dro jeg ut til Lillehammer for å finne denne alternative butikken. Jeg ble drevet av nysgjerrigheten min og jeg var spent på min første dag som tarotleser. Jeg var spent på om jeg kom til å huske det mamma hadde lært meg om kortene og leggene. Noe jeg følte gikk veldig bra.
Det som var viktig for meg var ikke kundene som kom til tarotlesning eller all rosen jeg fikk. Det som var viktig var hjelpen jeg fikk av de som jobbet der.
Anita og Anne Lise og den lille alternative butikken Nephtys ble en redning. Mine rop om hjelp var blitt hørt og jeg fikk snart en praksisplass gjennom Nav, og ballen begynte å rulle.

Jeg fortsatte å jobbe som tarotleser, men jeg begynte også å holde Reikibehandlinger. Dette hjalp meg veldig. Å komme inn igjen i et alternativt miljø og i tillegg kunne praktisere som terapeut var godt. Drømmen var oppfylt. Det var dette jeg ville gjøre og der satt jeg med alt jeg kunne ønske meg.
Jeg mottok Reikibehandlinger fra Anne Lise og Anita og jeg merket raskt at min angst ble bedre. Depresjonene ble kortere og mildere. Jeg følte meg på plass og klar for å møte verden med åpne armer og et smil om munnen. Forholdet mitt var for lengst over og jeg flyttet fra Gjøvik til Lillehammer.
Gjennom denne lille butikken på Lillehammer fikk jeg møte alle typer mennesker fra alle veier i livet. Jeg etablerte meg et godt rykte og en stabil kundekrets. Jeg trivdes og et sosialt nettverk var på vei til å forme seg.
Livet på lillehammer var godt, og for første gang i mitt liv opplevde jeg å føle meg ”normal” og alle årene med vold og mobbing ble sakte men sikkert lagt bak meg. Jeg fikk selvtillit og tillit til menneskene rundt meg og til den åndelige verden igjen.

Når jeg nå ser tilbake på den telefonsamtalen og hendelses forløpet etterpå skjønner jeg at jeg fikk hjelp fra mine guider og hjelpere. Jeg er takknemlig for deres påvirkning og veiledning.

Åndeverden
Mine klarsynte evner utviklet seg raskt og det tok ikke lang tid før jeg ikke lenger trengte kortene som hjelpemiddel. De indre bildene ble mer og mer detaljert.

 En dag under en tarotlesning oppdaget jeg et annet menneske inne i rommet sammen med meg og klienten, en ånd. Jeg ble litt satt ut, men jeg fortsatte med det jeg gjorde. Energien til denne ånden som var med oss ble så overveldende at jeg til slutt måtte fortelle klienten hva jeg så. Klienten min ble helt stille og sa ikke et ord før jeg var ferdig med å fortelle hva jeg opplevde. Klienten min bekreftet at jeg så et familiemedlem og alt jeg sa var riktig. Hun takket og gikk. Ikke lenge etter begynte telefonene å ringe. Flere ønsket kontakt med sine nære og kjære, og timelistene begynte å fylle seg opp.
Selv om jeg hele livet hadde opplevd åndelige ting, møtt mine guider og mottatt veiledning, så var det noe annet å skulle gjøre dette for andre mennesker som satt foran meg med håpefulle blikk.

På kvelden da jeg kom hjem sa jeg til mine guider. ”Jeg kan ikke tro dette, hva er det som skjer.” Like etter jeg hadde sagt dette sovnet jeg. En kvinne kom til meg i drømmen, hun snakket til meg så høyt og tydelig at jeg våknet av stemmen hennes. ”Nå skal du slutte å tro, nå skal du vite”. Jeg ble så overrasket av denne beskjeden at jeg bestemte meg der og da for å fortsette min mediumutvikling.

 Nettene etterpå hadde jeg opplevelser der mine guider fininnstilte sansene mine. Noe jeg til tider kunne finne ubehagelig. De trente med meg i alt fra klarsyn til klarfølthet og klarhørsel. Treningen av klarhørselen var kanskje det jeg opplevde som mest ubehagelig, siden dette gjorde at jeg våknet flere ganger om natten av høye stemmer og lyder.  Jeg bestemte meg for å utforske mer av mediumskapet og meldte meg på kurs. Etter å ha prøvd mange forskjellige lærere og kurs uten at jeg helt hadde funnet det jeg lette etter, sendte jeg ut en ny bønn om hjelp til mine guider. Noen dager senere ringte telefonen og jeg ble invitert med over til en svensk mediumkursgård hvor jeg skulle få delta på kurs med Colin Fry som lærer. På dette kurset fikk jeg møte arrangøren og eieren av kurstedet, Jane Lyzell, og jeg vendte snart tilbake for å delta på flere kurs innen mediumskap.

Det stedet som har betydd mest for meg i min utvikling som medium er et sted i Sverige som kalles Ramsbergsgården. Her fikk jeg hjelp til å sette alt i perspektiv og jeg fikk opplevelser med den åndelige verden som var sterkere enn hva jeg noen gang hadde opplevd.

Jeg har nå trent opp mediumskapet mitt slik at jeg nå holder storseanser og private sittinger. Jeg har fått møte og se noen av de verdensberømte mediumene som Colin Fry, Lisa Williams og Gordon Smith. Jeg er utrolig takknemlig for de rådene og veiledingen jeg har fått av disse erfarne mediumene.

Tv
I 2009 ble jeg kontaktet av Nrk1, de ønsket å lage en tv-serie der ungdom med forskjellig tro møter hverandre og bytter liv for 2 dager. Dette hørtes spennende ut og jeg kastet meg på og dro på audition. Jeg var en av de heldige som fikk være med i tv programmet. Jeg fikk da oppleve hvordan det er å være Sikh. Dette var en spennende opplevelse og det åpnet meg for et mer helhetlig syn.
Ikke lenge etter dette programmet ble jeg kontaktet av kanal Fem og et tilbud om å være med på programmet Den andre siden. Dette syntes jeg var kjempe gøy og dro til Oslo for å være med.

En stund etter programmet Den Andre Siden ringte telefonen igjen. Det var telefon i fra Nordisk film og et spørsmål om å være med i Jakten på den 6. sans. Etter en lang betenknings tid svarte jeg ja til å komme inn til opptaksprøve. Når jeg kom ned til studio fikk jeg møte 2 jenter som tok meg i mot. Vi satte oss inn på et rom og der fikk jeg mine første oppgaver. De var fornøyd og jeg ble raskt kalt inn til et andre intervju og nye oppgaver ventet på meg. Jeg fikk satt en skoeske foran meg og i den esken lå det en gjenstand, oppgaven var om jeg kunne klare å lese av den gjenstanden og finne ut informasjon om hvem som eide den og hvor den kom fra. Jeg klarte denne oppgaven og jeg ble tatt opp som deltager i Jakten På Den 6. Sans 2011. Innspillingsperioden var intens og vanskelig men også morsom. Å oppleve at noen hjelper deg til å utvikle dine oversanselige evner ved å sette deg på harde prøver der det ikke er mulighet for å løse oppgavene uten en eller annen form for en 6. sans, var gøy og inspirerende.Jeg er fornøyd og stolt av å være den som gikk av med 5 plassen.

Takk
I fra å være syk og så full av angst at jeg ikke klarte å hente posten en gang, har det alternative hjulpet meg på en slik måte at jeg har klart å jobbe meg gjennom mange år med vold og mobbing. Min alternative vei har gitt meg styrke til å klare utfordringene og jeg har fått oppleve ting jeg bare kunne drømme om. Livet mitt forandret seg fullstendig og jeg fikk tilbake en glede og en livsgnist. Veien har vert tøff og vanskelig, men nå når jeg ser tilbake på hva som har skjedd, så ser jeg også at jeg ikke hadde vært der jeg er i dag uten de erfaringene jeg gjorde meg.

Jeg ønsker deg lykke til videre i din søken og jeg vil du skal vite at du aldri er alene selv om det kan føles slik. Dine guider og hjelpere er med deg på hvert skritt igjennom livet og de er aldri lenger enn en tanke unna.

Jeg er utrolig takknemmelig og ydmyk for mine gaver, og jeg er utrolig takknemmelig for alle som har hjulpet meg gjennom prosessene, å vert med på å gi meg livet tilbake. Derfor vil jeg gjerne få lov til å gi de en ekstra takk. En takk til Kai Atle Iversen, Siw Lillith Wistum, Lars Erik Volden, Anne Lise Bjugstad, Anita Solvang, Unni Moen, Unni Libæk, Svein Olav Libæk, Merete Åslid, Ronny Grønli, Remi Solvang, Jane Lyzell og Ramsbergsgården, mamma, mine søsken og mine besteforeldre. Og takk til alle som har brukt meg som terapeut, lærer og hatt meg som venn. Takk for all støtten, hjelpen og veiledning jeg har fått fra dere. Og takk til mine venner på den andre siden.
Kim Are Stende
Bildet er tatt av Trygve Tengs Lien fra Valdresen Avis23 Kommentarer på Min reise:

Kommentarer RSS
merete on 5. juni 2011 01:09
naaaaw! utroolig bra innlegg. der åpna du deg for verden her ute. såå flink du er. også så bra skrevet. virkelig bra er det :) jeg eer utroolig glad for å ha møtt deg. vi har gitt hverandre myye begge to. såå tuusen milioner takk for alt du har lært meg og dratt meg med på oppgjenom tidene. setter stoor pris på det:) også er jeg så glad for det vennskapet vi har. det er et unikt og godt vennskap som ikke kan beskrives med ord. men det trenger vi ikke heller ;) glad in you my magical best friend
Svar på kommentar


Line on 5. juni 2011 01:43
Kjempeflott skrevet Kim :) Jeg er utrolig takknemlig for at du er den du er, og at jeg har fått gleden av å bli kjent med deg! Du bryr deg om alt og alle rundt deg, og det er ikke en egenskap alle kan si med god samvittighet at de har ;) Veldig glad for at jeg har fått nettopp DEG som lærer, mentor og ikke minst som venn og et familiemedlem :)) Glad i deg :)
Svar på kommentar


Anne Mette on 5. juni 2011 01:50
Hei Kim Jeg er mektig stolt av deg....stå på videre...klem fra din svigerinne :O)
Svar på kommentar


Elin on 5. juni 2011 02:09
So flott skreve Kim. Reint rørande.Du er god. :)
Svar på kommentar


Geir Fredheim on 5. juni 2011 09:11
Hei Kim. Så flink du har vært. Kjempefint skrevet altså. Jeg er virkelig glad for å ha fått deg som lærer og venn. Og jeg setter stor pris på det. Jeg visste nesten ingenting om det spirituelle da jeg møtte deg første gangen og etter det første Reiki kurset, har du åpnet interessen min enormt mye på dette feltet. Så tusen takk igjen Kim for at du er den du er. Stå på og lykke til videre i livet. Lys og kjærlighet.
Svar på kommentar


Elin Leikanger on 5. juni 2011 10:41
Sitter her med tårer i øynene. Takk for at du deler.
Svar på kommentar


Kristin on 5. juni 2011 11:28
Hei Kim:) Utrolig bra skrevet Kim:) Har vært så heldig og kjent deg i noen år nå og du har hjulpet meg kjempe mye i min utvikling og at jeg nå begynner og tro på meg og mine evner. Jeg er også veldig glad for at jeg får være med innen det alternitve miljøet her på Lillehammer og få være med på både sirkel med deg og alternativ kafen:) Lykke til videre Kim:) Klem
Svar på kommentar


Heidi on 5. juni 2011 12:16
Hei Kim, Syntes det du har skrevet er så utrolig flott! Du hjelper mange med din åpenhet. Håper jeg en gang får sjansen til å møte deg. Lykke til videre!
Svar på kommentar


Siw Lillith on 5. juni 2011 13:39
Tusen takk for at du tor a dele dette for resten av verden, er det noe vi har lert sammen er det at man blir sterkere i motgang og at alt henger sammen :) husker for noen ar siden da vi satt og funderte pa hva som ville skjedd hvis vi ikke hadde mot den personen og den personen, vet at hvis jeg ikke hadde mott deg hadde jeg ikke hvert der jeg er idag noe jeg er fryktelig glad for. Leste igjenom og lo av de gangene jeg virkelig kjente meg igjen i som folkehoyskolen og reiki :) kommer aldri til a glemme nar du endelig ble lerer. ogsa at du takker meg er fryktelig snilt av deg, men jeg ma ogsa fa takket deg :) uten deg vet jeg ikke hvor jeg hadde hvert idag men jeg kan garantere at jeg ikke hadde hvert her jeg er na ihvertfall. (unnskyld manglende norske bokstaver)
Svar på kommentar


Anita Ness on 5. juni 2011 17:38
Utrolig sterkt å lese.:) Bra skrevet. Lykke til videre.:)
Svar på kommentar


Birgit Aasen on 5. juni 2011 18:35
Et innlegg det var godt å lese. Stå på videre!
Svar på kommentar


Elin Kvanmo on 5. juni 2011 19:45
Flott skrevet,træng ikke si noe mere.. Gler mæ tell du tar turn nordover igjæn! Go klæm og stå på videre ;))
Svar på kommentar


Audun Øverli on 5. juni 2011 20:11
Et inlegg du skal være stolt av. I tillegg til å være medium og klarsynt, har du også gode skrive ferdigheter. (som også dine evner hjelper deg med.) Jeg har en sterk oppfatning av at du bør skrive bok, og dette er en veldig god begynnelse. Masse lykke til.
Svar på kommentar


Audun Øverli on 5. juni 2011 20:11
Et inlegg du skal være stolt av. I tillegg til å være medium og klarsynt, har du også gode skrive ferdigheter. (som også dine evner hjelper deg med.) Jeg har en sterk oppfatning av at du bør skrive bok, og dette er en veldig god begynnelse. Masse lykke til.
Svar på kommentar


Liv Stende on 5. juni 2011 20:56
Du er bare helt herlig og utrolig Kim. Jeg ønsker deg alt godt i ditt liv framover. Du fortjener det beste. Stor klem fra Liv:-)
Svar på kommentar


Mona Årnes on 6. juni 2011 00:04
Så flott at du forteller din historie. Jeg var hos deg på Lillehammer for 4 år siden. Mye har stemt og jeg flyttet hit Skien. Her er jeg med i ett Alternativt Fellesskap og ting utvikler seg hele tiden. Derfor vet jeg hvilken prosseser du har godt gjennom. Det er så herlig å høre at noen tok deg på alvor og gav deg støtte, slik at du fikk valgt din veg. Lykke til videre. Hilsen Mona
Svar på kommentar


Heidi Pettersen on 8. juni 2011 01:29
Hei Kim :)Takk for at du delte reisen din med oss. Det var fantastisk å få gjøre det, gjennom å lese dette. Kjempefint skrevet. Ønsker deg alt godt i livet! Og føler meg heldig som har fått møte deg og gleder meg utrolig mye til å se mer av deg i fremtiden. Håper også du kommer til Hamar på sceansen til høsten, det var kjempespennende og artig. Lykke til videre! Du er UNIK! Stor Klem fra Heidi :)
Svar på kommentar


Ann mari Halvorsen on 8. juni 2011 13:58
Dette er sterk lesning Kim. men det forklare deg og din åndelige utvikling. jeg tror og føler etter min egen erfaring at vi som jobber og er i dette åndelige har lettere for å ha vonde opplevelser som barn ungdom og voksne vi lærer på den harde måten ,nettop for å kunne ha dyp medfølelse med de som lider rundt oss. på denne siden og den andre. Jeg er takknemmelig for at jeg har lært deg å kjenne at jeg har fått lært på kursene dine :) som venn og at du er forvert for chihuhuaen min Ywas. han er jo din lille venn også:) Han er din følgesvenn også og han har nok gitt deg mye kjærlighet også gutten din som han jo ogå er :) Jeg vet du er uendelig god og hjerte varm og ekte og utrolig dyktig som medium og klarsynt også har du også andre gode verdier :) du bruker hjertet ditt og gjør det beste for alle dem du møter på din vei:) Husk å ta deg tid til å være deg selv å bare slappe av også. Takk for at du deler med oss andre av deg selv og takk for at du er deg:) Jeg er her for deg uansett og det vet du. hjerteklem Ann mari
Svar på kommentar


Renate Røsnes on 9. juni 2011 10:03
Du e så hærlig Kim
Svar på kommentar


Remi on 13. juni 2011 02:27
Hei.
Svar på kommentar


May Britt S on 5. november 2011 11:38
En sterk historie Kim. Tusen takk for at du deler så åpent og hjertelig. Modig og flott gjort av deg Kim!
Svar på kommentar


Marit Clementz on 6. november 2011 12:14
Jeg blir varm om hjertet og glad og full av beundring over at du klarer og vil dele din vei med oss, tusen takk, det er virkelig en sterk historie!
Svar på kommentar


Anny Grøndahl on 6. november 2011 17:28
Du er et utrolig godt og kunnskapsrikt menneske Kim Are .Livet ditt har vært så utrolig vondt og vanskelig , men du hadde evnen til å snu det til noe posetivt og det beundrer jeg deg for . Jeg og mange andre har vært så enormt heldige å få møte deg og lære deg å kjenne. Jeg har hatt det få utrolig morro på kursene dine , og lært masse som jeg i dag bruker i jobben min . Det du skriver er så sterkt at tårene triller og jeg får en klump i halsen . Jeg har selv blitt mobbet og jeg vet hvordan det er å komme seg fra bunnen og opp igjen . Du klarte det og jeg har også klart å karre meg opp igjen, og begge har bygd opp igjen selvtillitten,og da er det håp for andre også som har vært i samme situasjon som oss .Håper en dag at jeg kan bli så flink og ydmyk person som deg , i allefall så jobber jeg hardt for at jeg en dag skal bli det . Jeg hadde ikke vært her som jeg er i dag ,viss jeg ikke hadde hatt deg som kursleder , det er jeg sikker på. Så tusen millioner takk Kim Are for all hjelp på veien .
Svar på kommentar

Legg til kommentar

Navn:
E-postadresse: (Obligatorisk)
Hjemmeside:
Kommentar:
Gjør teksten større, fet, kursivert og mye mer med HTML-kode. Vi viser deg hvordan.
Post Comment